Upload Archief

Help

Wat is het Upload Archief?

Het Upload Archief stelt je in staat om bestanden op internet te plaatsen om deze met anderen te delen. Het Upload Archief is voornamelijk bekend onder de gebruikers van de site circuitsonline.net, maar mag door iedereen gebruikt worden.

Hoe werkt het?

Om bestanden te plaatsen moet je jezelf eerst gratis en vrijblijvend registeren. Dan krijg je een email met inloggegevens en kan je inloggen. Na het inloggen kan je bestanden uploaden. De geplaatste bestanden kan je daarna linken op bijvoorbeeld een forum als circuitsonline.net of tweakers.net. De geplaatste bestanden kunnen door iedereen bekeken worden. Maar je houdt de mogelijkheid zelf geplaatste bestanden ten alle tijden te verwijderen.

Bestandsgroepen

groep opmerkingen
Datasheets Databladen met component gegevens zoals elektrische specificaties en aansluitgegevens.
Foto's Een foto gemaakt met een fotocamera. Screenshots en tekeningen vallen hier dus niet onder.
Icons / Avatars Kleine afbeelding die in fora als icon of avatar worden gebruikt. Bij voorkeur niet groter dan 100x100 pixels.
Microcontroller sources Sources in alle mogelijke programmeertalen. Ook hex bestanden zijn toegestaan mits voorzien van een duidelijke omschrijving.
Schema's Elektronica schema's uitsluitend in de groep schema's. Print layouts behorende bij een schema mogen ook hier geplaatst worden.
Overige afbeeldingen Afbeeldingen die niet in een andere groep thuishoren.
Overige bestanden Bestanden die niet in een andere groep thuishoren. Dus geen afbeeldingen, want daarvoor is overige afbeeldingen.

Regels

  • Bestanden mogen niet groter zijn dan 0,5MB. Grotere bestanden worden automatisch geweigerd.
  • Alleen bestanden met de extensies: .gif .rtf .jpg .zip .jpeg .png .bas .ico .jal .pdf .txt .xsl .c .h .hex .asm .doc zijn toegestaan. Andere bestanden worden automatisch geweigerd. Wil je toch andere bestanden plaatsen dan kan je deze inpakken in een .zip bestand.
  • Materiaal beschermt met een copyright is niet toegestaan.
  • Aanstootgevend materiaal is niet toegestaan.
  • Illegaal materiaal (vlgs. nederlandse wet) is niet toegestaan.
  • Het Upload Archief is bedoeld om bestanden te linken voor algemene publieke doeleinden, bijv. openbare forums. Het is niet toegestaan bestanden te linken voor besloten forums en privé pagina's zoals bijv. cu2 pagina's.

Dataverkeer

Sinds enige tijd is er een dataverkeer limiet. Deze limiet is op het moment 45MB per bestand per dag. Een bestand die de limiet overschrijd is tijdelijk niet beschikbaar.

Wat kan je doen om het dataverkeer van een bestand te verminderen

  • Maak foto's, plaatjes en iconen nooit groter (in pixels) dan nodig is.
  • Gebruik altijd het meest geschikte bestandsformaat. Voor bestanden met grote egale kleurvlakken en niet veel verschillende kleuren (bijv. schema's) is dat GIF of PNG, de laatste heeft de voorkeur omdat het een nieuwer geavanceerder formaat is. Voor foto's is JPEG het meest geschikte formaat.
  • Als je een foto/plaatje gebruikt in een forum topic, plaats dan een link i.p.v. de foto of het plaatje direct in het topic zichbaar te maken. Het zal dan alleen opgevraagd worden door geinteresserden i.p.v. iedereen die het topic leest.

Vragen en/of opmerkingen

Voor vragen en/of opmerkingen kan je mailen naar

Marcel (Webmaster)

18 ms
v1.5.4 © MM 2002 - 2024
powered by java 6 powered by mysql Valid XHTML 1.0!